Participare la evenimentul “Innovation Days”, din cadrul proiectului CoDEMO - Co-Creative Decision-Makers for 5.0 Organizations
În perioada 20-21 Iunie 2024 la Bergamo, Italia, a avut loc în mod hibrid prima ediție a evenimentului “Innovation Days”, desfășurat în contextul proiectului CoDEMO – Co-Creative Decision-Makers for 5.0 Organizations, nr. 101104819, o inițiativă susținută prin mecanismul de finanțare Erasmus+ ERASMUS-EDU-2022-PI-ALL-INNO-EDU-ENTERP (Alliances for Education and Enterprises), proiect coordonat de către Institut Mines-Telecom (IMT), Franța.
Evenimentul a fost structurat în două secțiuni majore. Prima a fost dedicată pachetelor de lucru stabilite în proiectul CoDEMO, în special WP3 – Cadru și metode de invățare, WP4 – Implementarea certificărilor academice și WP6 – Dezvoltarea de rețele colaborative. A avut loc o sesiune de brainstorming pentru stabilirea etapelor de obținere a certificărilor pe diferite niveluri: începător, practician și factor de decizie. Cea de-a doua secțiune a fost focusată pe aplicații specifice Industriei 5.0 prezentate de către startup-uri și întreprinderi mici și mijlocii arondate camerei de comerț și industrie din Bergamo, precum și pe prezentarea de proiecte ale studenților masteranzi și doctoranzi din universitățile partenere.
Dintre partenerii proiectului CoDEMO care au participat în mod fizic au fost reprezentanții universității gazdă (UNIBG) și ai camerei de comerț și industrie (Bergamo Sviluppo) din Italia, reprezentanți ai Institut Mines-Telecom (IMT), ai Aesio Sante și ai Reconnaître – Open Recognition Alliance, din Franța, reprezentanți ai OMiLAB din Germania și ai Centrului de promovare a inovației și dezvoltării din Polonia.
Din partea universității Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) au participat profesorii Dr. Ing. Adrian Florea, Dr. Ing. Remus Brad și Dr. Ing. Daniel Morariu. La secțiunea dedicată proiectelor studențești, Corina Hera, studentă în anul 4 de la specializarea Calculatoare din ULBS, a prezentat online proiectul lucrării de diplomă intitulat “Implementarea unor algoritmi de predicție a energiei electrice în cazul prosumatorilor din diferite surse”, accentuând importanța temei din perspectiva criteriilor de reziliență și sustenabilitate impuse de tranziția la societatea 5.0., proiectul fiind în final foarte apreciat de către managerul proiectului CoDEMO, profesorul Xavier Boucher.