2nd Training în cadrul proiectului KNOWinFOOD
ULBS găzduiește în perioada 17 aprilie – 24 aprilie 2018 cel de al 2-lea training practic în cadrul proiectului de tip Erasmus+ Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability KNOWinFOOD. Un număr de 16 studenți vor participa la training, câte patru studenți din fiecare universitate parteneră (ULBS România, UFT Plovdiv Bulgaria, DU Debrecen Ungaria, IUT Lyon Franța ), alături de traineri de la cele patru universități.
Studenții sunt organizați ca patru echipe internaționale și vor fi instruiți să dezvolte alimente inovative pornind de la cele tradiționale și prin utilizarea resurselor durabile. Ei vor rezolva taskuri concrete cerute de către organizații de industrie alimentară, și anume: dezvoltarea unor prototipuri de jeleuri nutraceutice, dropsuri cu compuși cu acțiune bioactivă, iaurt sinbiotic și brânză îmbogățită cu compuși bioactivi.
Pe parcursul trainingului vor fi organizate patru workshop-uri și vor fi ținute cursuri cu studenții participanți.
Trainingul se va desfășura atât în spațiile ULBS (laboratoarele Facultății ȘAIAPM și Centrul Academic), precum și la organizații de industrie alimentară: Solina SRL Alba-Iulia și Amylon S.A. Sibiu.
Between April 17 and April 24, 2018 ULBS hosts the 2nd Training in the frame of the Erasmus+ project Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainabilityKNOWinFOOD. A total of 16 students will participate to the training, four students from each partner university (ULBS Romania, UFT Plovdiv Bulgaria, DU Debrecen Hungary, IUT Lyon France), together with trainers from the four universities.
Students are organized as four international teams and will be trained to develop innovative foods from traditional ones and by using sustainable resources. They will solve specific tasks required by food industry organizations, namely prototypes of: nutraceutical jelly, hard candy with bioactive compounds, synbiotic yoghurt and cheese enriched with bioactive compounds.
During the training, four workshops will be organized and courses will be held by trainers with the participating students.
The training will take place in ULBS (laboratories of the ȘAIAPM Faculty and the Academic Center) as well as in the food industry organizations: Solina SRL Alba-Iulia and Amylon S.A. Sibiu.