Apel Proiecte de Cooperare ESAYEP
S-a lansat Apelul pentru Proiecte de Cooperare în Învăţământul Universitar, destinate consolidării cooperării instituţionale, în cadrul Programului de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor (ESAYEP), 2014-2021, finanţat prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European (SEE).
Obiectivul principal al proiectelor de cooperare în învăţământul universitar îl reprezintă modernizarea/innovarea curriculumului, schimbul de bune practici în ceea ce privesc metodele de predare şi organizarea de mobilitati de scurtă durată pentru studenţi şi cadrele didactice
Link-ul direct la Apel – http://www.eea4edu.ro/wp-content/uploads/2020/11/Apel_Coop_HE_2020_RO_revised.pdf
Candidatura completată, în limba engleză, se va completa online, utilizând instrumentul de aplicare disponibil la adresa www.eea4edu.ro. Anexele obligatorii vor fi încărcate în platformă.
Deadline: 15 februarie 2021, ora 13:00 (ora RO).
Aplicanţi eligibili:
- Instituţiile de învăţământ superior din România (care deţin o Cartă Erasmus pentru Învăţământul Superior, ECHE) aplică la Operatorul de program (OP) în numele unui consorţiu compus din cel puţin 2 instituţii, care include cel puţin o entitate juridică dintr-un stat donator; aplicantul câştigător va deveni coordonatorul de proiect.
Parteneri eligibili:
- Entităţi juridice stabilite în statele donatoare (SD) şi /sau statele beneficiare (SB) Instituţiile VET din Elveţia care au un acord specific de cooperare cu Liechtenstein.
- Companii, IMM-uri, institute de cercetare, parteneri sociali, ONG-uri, care creaza o legatura intre oferta educationala si piata muncii.
Tipuri de proiecte:
1. Proiecte de cooperare strategică, care urmăresc să modernizeze sau să introducă elemente inovatoare în curriculum
2. Proiecte de cooperare de mici dimensiuni
NB: Proiectele care:
- a) vizează incluziunea socială a grupurilor vulnerabile (incluzând populaţia de etnie roma),
- b) vizează democraţia si cetăţenia activă,
- c) îşi propun să realizeze o sinergie cu proiecte aprobate în cadrul Programelor: Cercetare, Dezvoltarea afacerilor, Inovare şi Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Energie Regenerabilă, Eficienţă Energetică sau Securitate Energetică,
- d) îşi propun să dezvolte practici si instrumente inovatoare de invătare/predare în era digital (ex. dezvoltarea de platforme educationale online/ metode de învăţare la distanţă destinate studenţilor şi cadrelor didactice, etc.),
vor fi încurajate prin acordarea în cadrul evaluării a unor puncte de prioritate (maxim 10 puncte acordate pentru fiecare prioritate a, b, c şi maxim 20 de puncte în cazul d).
Punctele de prioritate nu vor fi acordate decat in cazul in care proiectul a obtinut punctajul minim conform criteriilor de calitate. Pentru mai multe detalii,consultaţi Ghidul Candidaţilor 2020.
Tipuri de activităţi în proiecte:
Proiectele de cooperare, se pot adresa oricarui domeniu de studiu pot răspunde nevoilor de modernizare sau dezvoltare a noi curriculumuri prin crearea de rezultate intelectuale, cum ar fi:
- Curriculumuri, resurse educaţionale deschise, noi intrumente IT de predare/învăţare sau evaluare, analize, studii, noi metodologii, recomandări de politici etc.
- Module/programe integrate sau realizate în comun pentru studenţi
- Programe de studii sau module de formare continuă pentru profesionişti
- Programe intensive, seminarii, workshop-uri, conferinţe, cursuri de training
NB: în cazul proiectelor cu produse intelectuale, este recomandată organizarea„evenimentelor de multiplicare” pentru diseminarea şi transferul rezultatelor proiectului.
Următoarele activităţi pot fi organizate, de asemenea, în ambele tipuri de proiecte de cooperare:
- Mobilităţi scurte pentru persoane, daca sunt relevante pentru atingerea obiectivelor proiectului:
- Întâlniri de management de proiect
- Mobilităţi pe termen scurt pentru studenţi
- Programe intensive de studiu (“Şcoli de vară”)
- Evenimente comune de formare pe termen scurt a personalului
Durată:
Durata minima: 6 luni
Durata maxima: 2 ani
Buget total alocat: 572.027 EURO
Buget per proiect: min. 20.000 Euro – max 200.000 Euro
Tipuri de costuri eligibile:
- Managementul şi implementarea proiectului
- Transport
- Sprijinul individual (subsistenţa) pentru participanţii în activităţi transnaţionale
- Produse intelectuale
- Evenimente de multiplicare (numai pentru proiectele de cooperare strategică)
- Costuri excepţionale (costuri reale)
- Sprijin pentru nevoi speciale
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi Ghidul Candidatilor 2020
Website: www.eea4edu.ro