. . .

Bridge Summer School-ULBS revine la Sibiu, între 15-28 iulie



Și în acest an, 61 de elevi vor fi „studenți” ULBS pentru două săptămâni, în cadrul proiectului Școlii de vară Bridge Summer School-ULBS, derulat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în perioada 15-28 iulie 2024.

Proiectul, aflat în cel de-al cincilea an de implementare, are ca obiectiv familiarizarea elevilor de liceu cu contextul universitar și dezvoltarea timpurie a competențelor și abilităților necesare, pentru o bună integrare în mediul academic. În primii patru ani, 540 de elevi au experimentat viața de student la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Acestora li se adaugă în acest an 61 de elevi de la licee din Horezu, Bălcești, Sighișoara, Alba Iulia și Târnăveni.
Pe parcursul celor două săptămâni, elevii sunt cazați în căminele universității, iau masa la cantină și participă la ateliere și activități variate. Locațiile sunt dintre cele mai diverse și interesante, de la laboratoare specifice fiecărui atelier propus, până la acțiuni educative sau de relaxare în aer liber.

Activitățile și atelierele, special gândite pentru elevi, își propun să îi ajute pe aceștia să cunoască diversele profesii, să se dezvolte personal prin lucru în echipă și prin comunicare și să descopere felul în care își pot alege și construi cariera potrivită. Programul Școlii de vară este unul amplu, cu numeroase propuneri din partea fiecărei facultăți, din care nu vor lipsi activitățile recreative. Astfel, elevii vor avea o seară de teatru, vor juca bowling, vor participa la activități de escaladă la Arka Park Păltiniș și vor vizita Muzeul Astra. Vizitele de studiu și interacțiunea permanentă cu studenții voluntari aduc plus valoare întregii experiențe.

Toate costurile sunt acoperite din bugetul proiectului în valoare de 1.752.679 lei, pentru cei 5 ani de implementare.


/

Detalii

Categorii:

Invatamant Proiect

Persoană contact:

conf.univ.dr. Felicia Morândău

Email contact:

felicia.morandau@ulbsibiu.ro