Competențe digitale și blended-learning prin proiectul DIGI_EDU21
Provocările majore apărute în contextul educațional al pandemiei au generat adaptări rapide dar neuniforme și competențe noi, flexibilitate și creativitate dar și necesități noi de formare sau adaptare a competențelor psiho-pedagogice la condiții.
Indiferent de evoluțiile următoare ale învățământului universitar, competențele digitale vor fi imperativ necesare nu doar în cazul predării online cât mai ales pentru a eficientiza predarea în sistem blended-learning.
Proiectul DIGI_EDU21 intenționează să răspundă acestor noi provocări, prin acțiune colaborativă, atât prin intermediul platformei TeachOn a Universității cât și a atelierelor de formare propuse pentru primul semestru al anului universitar 2021-2022.
Ne bucurăm să vă anunțăm că de la lansarea proiectului DIGI_EDU21 un număr de nouă colegi din ULBS s-au alăturat nucleului inițial al echipei TeachOn și au împărtășit din experiența lor de predare prin publicarea a mai mult de 30 de materiale noi care au îmbogățit substanțial conținutul platformei, materiale care acoperă toate domeniile de interes și pe care le puteți găsi în secțiunile platformei: Predare, Învățare, Evaluare, Bune practici, Evenimente. Materialele propuse sunt clar și expresiv prezentate, esențializate, necesitând un timp de parcurgere de cel mult 10 minute. Le mulțumim noilor colaboratori și invitația noastră rămâne deschisă, adresată tuturor colegilor din ULBS pentru a ne împărtăși idei, experiențe, soluții și materiale relevante pe care le-ați încercat fiecare în parte pentru îmbunătățirea practicilor de predare-învățare-evaluare.
Ne dorim un permanent schimb de experiență și sperăm ca materialele propuse de TeachOn să vă fie utile, deci vă așteptăm în continuare cu idei interesante pe platformă și pentru orice informație vă stăm la dispoziție la adresa project.teachon@ulbsibiu.ro.
In viitorul foarte apropiat vom extinde activitatea platformei prin propunerea unor ateliere conexe, care vor viza dezvoltarea și antrenarea competențelor digitale, abordarea predării din perspectiva pedagogiei digitale, dezvoltarea gândirii creative și a tehnicilor de învățare, încadrarea în contextul eticii academice a noilor practici, schimb internațional de experiență și bune practici. Toate informațiile referitoare la atelierele propuse vor putea fi găsite și pe TeeachOn.