Finaliștii Programului ULBS SMART
Au fost stabiliți finaliștii Programului ULBS SMART
Vineri 6 decembrie 2019 a avut loc finala etapei a treia – Prototip, a Proiectului ULBS SMART. Studenții care în luna octombrie au fost premiați cu câte o bursă de 2000 de euro în etapa Concept au trecut prin ultima probă, cea mai solicitantă și decisivă. Conceptul premiat a trebuit transformat într-un Prototip răsplătit de organizatori cu Hasso Plattner Student Scholarship.
La start s-au aliniat pentru a-și prezenta juriului prototipurile studenții Crişan Gheorghe Cătălin (Implementarea unei aplicații web pentru găsirea de prestatori locali de servicii), Graură Matei („UniChat” – platformă online, menită să îmbunătățească procesul educațional, accesibilă utilizatorilor prin intermediul unui telefon inteligent), Bobocea Cătălin Cristian (Ochelari cu modul bluethoot integrat), Petrașcu Raul Mihai (Motor cu ardere internă în 4 timpi cu 2 cilindri în linie, produs prin tipărire la imprimantă 3D), Fumureanu Laura Maria (Deshidrator HOMEMADE), Gîță Maria (WASH POINT, platformă online, destinată spălătoriilor auto), Vișan Anca Elena (Dezvoltarea unui sortiment de pâine cu beneficii asupra sănătății consumatorului), Iamandi Radu (Intelligent Recycle Bin), Serediuc Tiberius Alex (Dispozitiv preluare/așezare roți autoturism, destinate vulcanizărilor).
Juriul format din cadre didactice, studenți și reprezentanți ai companiilor sibiene Continental, Marquardt și Unimat a decis câștigătorii. Aceștia sunt:
5000 euro – Crișan Gheorghe Cătălin
3000 euro – Petrașcu Raul Mihai
2000 euro – Graură Matei
Pentru implementarea Programului ULBS SMART pentru anul universitar 2019/2020 a fost alocată suma de 70.000 EUR, finanțarea fiind făcută din donaţia Fundației Hasso Plattner. Programul ULBS SMART este organizat cu scopul de a sprijini financiar studenţii ULBS în realizarea unor proiecte ce presupun dezvoltarea și utilizarea tehnologiei, a digitalizării sau a oricăror metode inovative cu scopul de a determina creșterea calității actului educațional sau pentru dezvoltarea unor produse / servicii inovative din domeniile STEAM (science, technology, engineering, art, math) care răspund unei nevoi a comunității și care au potențial de comercializare pe piață.
Sunt finanțate proiecte inovatoare care pornesc de la faza de idee pe care ulterior studenții o rafinează treptat și o transformă într-un prototip viabil menit să îmbunătățească actul educațional sau să îmbunătățească calitatea vieții. Finanțarea proiectelor din cadrul Programului ULBS SMART se acordă sub forma unei burse de excelență pentru proiecte inovative.