FORTHEM mentorat în cercetare: dă un impuls carierei tale!



Alianța FORTHEM invită cercetătorii aflați în diferite etape ale carierei, postdoctoranzii, doctoranzii și masteranzii din cele nouă universități membre să devină mentori sau discipoli în cadrul programului de mentorat în cercetare.

Acest program de mentorat încurajează cercetarea interdisciplinară și facilitează colaborarea dintre mentori și tinerii cercetători prin intermediul întâlnirilor online combinate cu mobilitățile academice.

Pot aplica pentru rolul de mentor doctoranzii și cercetătorii aflați la început de carieră sau cu experiență. Mentorii au rolul de a-i ajuta pe discipoli să se dezvolte, îndrumându-i în carieră prin intermediul unor teme de discuție și împărtășindu-le din experiența lor de cercetători.

Pentru rolul de discipol sunt invitați să aplice masteranzii, doctoranzii și cercetătorii aflați la început de carieră. Discipolul va explora împreună cu mentorul diferite opțiuni de dezvoltare a carierei academice și va primi o certificare care să ateste participarea la program.

În cadrul programului, cercetătorii vor interacționa unii cu alții, în grupuri sau individual, făcând schimb de experiență și dobândind noi competențe. Mentorii nu trebuie să pregătească materiale pentru activități, ci doar să coordoneze întâlnirile, facilitând împărtășirea experiențelor în cadrul grupului, oferind îndrumare în dezvoltarea carierei academice și inițiind discuții interdisciplinare.

Cei care doresc să se înscrie în program o pot face accesând https://forschung.uni-mainz.de/forthem-mentoring-in-research-boost-your-career/

Data limită de înscriere în acest program este 25 septembrie 2024 pentru mentori și 10 octombrie 2024 pentru discipoli.

În selectarea mentorilor se va ține cont de scrisoarea de motivație, CV și experiențele anterioare ca mentor. După selecție, mentorii vor fi informați cu privire la program și metodologie. Vor fi selectați doar 30 mentori și 60 de discipoli din toată Alianța.

Mai multe informații pot fi obținute prin email la A4ESR@forthem-alliance.eu sau iolandaroberta.sollima@unipa.it


FORTHEM mentorat în cercetare: dă un impuls carierei tale!

Detalii

Categorii:

Forthem Internationalizare

Persoană contact:

Raluca Mureșan

Email contact:

raluca.muresan@ulbsibiu.ro

Link1:

https://forschung.uni-mainz.de/forthem-mentoring-in-research-boost-your-career/