. . .

In memoriam conf.univ.dr. Sorin Stefanescu



Sorin Ștefănescu: Un dascăl cu vocație

La început de primăvară ne-a părăsit colegul nostru, conf.univ.dr. Sorin Ștefănescu (1954-2021). Și poate că nici nu se putea altfel pentru un om care a avut mereu o rază de soare în suflet și în privire.

Figură senină, blândă și caldă, Sorin Ștefănescu a întruchipat figura dascălului înnăscut care s-a bucurat să împărtășească tot ceea ce a învățat cu sârguință o viață întreagă. Specialist în discipline precum Naratologia, Hermeneutica,Teoria literară dar și Cultura și civilizația britanică și americană, Sorin Ștefănescu a iubit toate disciplinele pe care le-a predat. A iubit știința, oamenii și viața, a iubit limba engleză pe care a predat-o cu pasiune atât elevilor cât și studenților săi pe care i-a respectat și i-a tratat întotdeauna de la egal la egal. Pedagog remarcabil și profesionist de primă mărime, adept al lucrului temeinic, bine-făcut, profesorul Sorin Ștefănescu a format, de-a lungul carierei sale de peste 40 de ani în învățământ, din care 23 de ani a fost cadru didactic la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, generații întregi în amintirea cărora vor rămâne pentru totdeauna inteligența sa sclipitoare, umorul său rafinat, înțelepciunea sa profundă, dar mai ales bunătatea care-i emana din priviri și pe care o dăruia cu generozitate tuturor celor din jurul său. Pentru ei, dar și pentru noi, cei care i-am fost colegi, Sorin Ștefănescu va rămâne pentru totdeauna atât un model de dascăl cât și un reper moral.

Coleg de nădejde pe care ne-am putut baza în orice situație, om de o mare integritate și modestie, Sorin Ștefănescu va continua să trăiască în inimile noastre și să ne inspire prin viața sa pilduitoare, curată și cumpătată.

Drum lin printre îngeri, dragă Sorin!

Colegii de la Departamentul de Studii Anglo-Americane și Germanistice, Facultatea de Litere și Arte.


/

Detalii

Categorii:

Comemorare

Domenii:

Lingvistica

Persoană contact:

Ovidiu Matiu

Email contact:

ovidiu.matiu@ulbsibiu.ro