Informare



În ceea ce privește cercetarea Comisiei de Etică a ULBS, care a avut ca obiect săvârșirea de către prof. univ. dr. Eugen Iordănescu a unor fapte apreciate ca fiind posibile încălcări ale Codului de Etică și Deontologie Universitară și a Cartei ULBS, confirmăm faptul că în data de 16 octombrie 2024, Rectorul ULBS a primit hotărârea Comisiei de Etică, a luat act de aceasta și va pune în executare cu celeritate măsurile care se impun.

Reiterăm faptul că în Carta ULBS există prevederi clare cu privire la respectarea standardelor de confidențialitate a dosarelor Comisiei de Etică, art. 5(8) al capitolului Comisia de Etică din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu stabilind expres: „Accesul terților la dosarul de caz pe durata desfășurării anchetei va fi interzis, cu excepția reprezentanților legali ai părților și, atunci când faptele fac subiectul unei investigații oficiale a organelor de stat autorizate. După soluționarea cazului, accesul terților la dosar va fi interzis, cu următoarele excepții: reprezentanții legali ai părților în cazul unui recurs, membrii organismului de recurs, organele de stat autorizate, atunci când faptele fac subiectul unei investigații oficiale, cercetătorii, exclusiv în interesul cercetării academice și cu respectarea unor standarde stricte de confidențialitate.”

Carta ULBS reprezintă documentul care stabilește viziunea, misiunea și valorile universității, principiile academice, strategiile, structura și organizarea acesteia. Ea respectă principiile înscrise în Declarația Universală a Drepturilor Omului și exprimă aderarea la Magna Charta a Universităților Europene semnată la Bologna. Carta ULBS exprimă opțiunile majore ale comunității universitare și se aplică în tot spațiul universitar al ULBS. (cap.1, art. 3). Acest document s-a aflat în dezbatere publică în comunitatea universitară la începutul acestui an și a fost armonizată în conformitate cu prevederile Legii învățământului 199/2023.


Informare

Detalii

Categorii:

Comunicat Rector

Persoană contact:

Relații Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro