Mărțișoare gastronomice pentru sibience din partea studenților ULBS
Peste 200 de mărţişoare gastronomice pregătite de studenţii Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului (ŞAIAPM) au fost împărţite doamnelor şi domnişoarelor din administraţia sibiană, dar şi sibiencelor care au trecut vineri prin faţa Rectoratului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
„Studenţii împreună cu profesorii facultăţii noastre au pregătit mărţişoare din turtă dulce şi jeleuri, realizate exclusiv cu ingrediente naturale. Spre exemplu, pentru decor studenţii au folosit sirop natural de coacăze negre”, a declarat prof.univ.dr.ing. Camelia SAVA, decanul facultăţii.
Printre cele care au primit mărţişoarele gastronomice s-au numărat primarul Astrid Fodor, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, prefectul Adela Muntean sau viceprimarul Corina Bokor”.
Acţiunea a fost parte a proiectului Gastronomia, o iniţiativă trans-sectorială şi interdisciplinară pentru cercetare şi educaţie, care se află, de asemenea, sub egida Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.