. . .

Noi apariții editoriale la Editura ULBS, cu finanțare AFCN



Editura Universității „Lucian Blaga” din Sibiu va publica în această toamnă volumele Imperiu de Michael Hardt și Antonio Negri, Politicile culturale ale emoției de Sara Ahmed și Z9 Poets vol. 3, antologia anilor 2022-2024 de Z9Festival, în urma atragerii unei finanțări de 105.000 de lei în cadrul sesiunii de finanțare III/2024 a proiectelor  editoriale lansate de Administrația Fondului Cultural Național, la categoriile Carte, respectiv Ediții de Poezie.

Imperiu, scrisă la mijlocul anilor 1990 și publicată într-o primă ediție în 2000, își propune să analizeze transformările istorice impuse de capitalism și tipul de subiectivitate politică care apare odată cu faza istorică a globalizării contemporane în care ne aflăm. Hardt și Negri își configurează proiectul abordând o arie istorică vastă, ce se întinde de la Imperiul Roman până în zilele noastre, pe o întindere geografică la fel de complexă, din Europa până în Statele Unite, în fosta Uniune Sovietică și în toate colțurile lumii coloniale și postcoloniale, apelând la discipline variate, de la filosofie și politică la teorie juridică și economie.

În Politicile culturale ale emoției, Sara Ahmed oferă o analiză a emoțiilor privite ca practici sociale și culturale. Ea teoretizează și dezvoltă un nou model metodologic bazat pe lectura textelor din punct de vedere emoțional, pe legătura dintre cuvinte/text, emoții și corp și îl folosește pentru a articula și a înțelege mai bine rolul emoțiilor în diverse dezbateri de interes public (migrație, solicitanți de azil, terorism). Folosindu-se de teoria afectului și abordând emoțiile dintr-o perspectivă critică, volumul recontextualizează așadar relațiile dintre subiect, corp, emoții și spațiu.
Z9Poets vol. 3 este antologia care acoperă perioada 2022-2024 din Z9Festival și include 47 de poeți din 21 țări traduși în limba română. Urmând să fie publicată într-o ediție hardback, care va aduce împreună voci diverse ale poeziei tinere globale, într-un demers unic în spațiul editorial românesc, volumul continuă seria începută în 2022 cu Z9Poets vol. 1 (39 de poeți din 14 țări) și continuată în 2023 cu Z9Poets vol. 2 (40 de poeți din 19 țări).
Titlurile vor fi disponibile în toamna acestui an, pe editura.ulbsibiu.ro și în librăriile partenere.


/

Detalii

Categorii:

Aparitie editoriala

Persoană contact:

Relații Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro