O nouă colaborare între elevi și studenți la DT Camp



În perioada 26-30 august, ULBS D-School a organizat ediția numărul patru a Design Thinking Camp: școala de vară ce încurajează colaborarea dintre elevi și studenți folosind Design Thinking.

Întreaga experiență a fost relatată din perspectiva elevei Colegiului Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, Andra Dachin:

„Am aflat de Design Thinking Camp printr-un mesaj pe grupul clasei, dar auzisem inițial de D-School când am fost la un concurs în București. Fotograful evenimentului, auzind că sunt din Sibiu m-a sfătuit să mă implic pentru că design thinking (DT) e un concept foarte interesant iar persoanele care se ocupă de D-School sunt foarte deschise și mă vor primi cu brațele deschise dacă văd că sunt dornică să învăț și să ajut. Ceea ce, acum după participare, pot confirma și eu. Design Thinking Camp e o experiență potrivită și utilă pentru oricine, indiferent de pasiuni. Tot ce ai nevoie e să îți deschizi mintea și să dai frâu liber ideilor. Am întâlnit persoane extrem de creative și chiar dacă eram diferite am învățat să ne utilizăm diferențele într-un scop productiv. Problematica discutată în cadrul taberei a fost ,,cum am putea include persoanele cu dizabilități în activități de petrecere a timpului liber”.  Scopul nostru a fost să găsim soluții ascunse și să ne folosim de resurse neașteptate. Dar înainte de a sări la soluții am învățat că trebuie să înțelegem problema în profunzime, să îi analizăm toate părțile, să o digerăm și să devenim confortabile cu ea. Am realizat pe parcursul taberei că persoanele cu dizabilități au nevoie de mai multă reprezentare și susținere și astfel ne-am hotărât să creăm o comunitate incluzivă. Am creat chiar și o pagină de instagram care sperăm să aducă împreună comunitatea noastră. În final m-am simțit foarte mândra de produsul nostru și sper că ce am realizat să aducă rezultate în viitor și să reușim să familiarizăm mai multe persoane cu problematica discutată de noi.”

La ULBS D-School lucrăm la această temă din ianuarie și vom continua cel puțin până la sfârșitul anului în cadrul atelierelor IDEAFLOW la care au participat și alte două persoane prezente la DT Camp.

„Am avut ocazia să particip la DT Camp organizat de ULBS D-School și pot spune că a fost o experiență deosebită care mi-a schimbat perspectiva asupra învățării și inovării. Metodele de lucru din design thinking m-au ajutat să descopăr soluții creative și eficiente la probleme complexe. Atmosfera colaborativă și abordarea practică a cursurilor au fost elementele care mi-au oferit atât încredere în abilitățile mele, cât și o mai bună înțelegere a importanței empatiei și prototipării rapide în procesul de inovație. D-School este pentru toti cei care vor să își dezvolte gândirea creativă și să își îmbunătățească abilitățile de rezolvare a problemelor!” – Cristina Cosma, Facultatea de Medicină, ULBS

„Vă invităm să faceți și voi parte din această comunitate. Fiecare experiență la D-School este unică, mă bucur enorm că am decis să particip și în această vară. Recomand cu căldură!” – Alexandra Popa, Liceul Teoretic „Roth-Oberth” Mediaș

 


/

Detalii

Categorii:

Parteneriate Preuniversitar Workshop

Persoană contact:

ULBS D-School

Email contact:

d.school@ulbsibiu.ro