. . .

Program Intensiv Mixt (BIP) despre rezistența antimicrobiană la Universitatea din Valencia



Patru universități membre ale Alianței FORTHEM, Universitatea din Valencia (Spania), Universitatea din Mainz (Germania), Universitatea din Palermo (Italia) și Universitatea din Opole (Polonia), invită studenții internaționali să se alăture unui program intensiv mixt (BIP) pentru a afla mai multe despre relația dintre microorganisme și capacitatea lor de a produce substanțe antibiotice.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), rezistența antimicrobiană (AMR) este una dintre primele zece amenințări globale la adresa sănătății publice cu care se confruntă omenirea și necesită o acțiune multisectorială urgentă în vederea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDGs).

Acest BIP va cuprinde două întâlniri online și o săptămână de activități față în față, în cadrul cărora profesorii și studenții vor discuta și împărtăși cele mai bune practici.

2 septembrie 2024: întâlnire virtuală de demarare a proiectului și de creare a echipelor internaționale.

8 – 13 septembrie: o săptămână de activități la Universitatea din Valencia, Spania.

23 septembrie: întâlnire virtuală pentru evaluarea proiectului

Termenul limită pentru înscriere este 30 iunie 2024.

Studenții interesați se pot înscrie prin trimiterea unui scurt CV la micromon@uv.es.

Cheltuielile de călătorie, cazare și masă pot fi finanțate prin programul Erasmus BIP. Pentru informații și detalii legate de finanțare, vă rugăm să vă adresați Serviciului Erasmus+ la adresa international@ulbsibiu.ro.

Mai multe informații sunt disponibile la: https://www.forthem-alliance.eu/media/events/detailed-view/implementation-of-antimicrobials-discovery-by-student-crowdsourcing-through-a-service-learning-strategy-european-microbial-world-euromiwo


/