Proiectul “Engineers of the Future - Smart, Skilled, Secure”
Suntem încântați să vă anunțăm că finalul lunii septembrie 2023 va însemna, pentru echipa noastră, finalizarea cu succes a sarcinilor asociate proiectului “Engineers of the Future – Smart, Skilled, Secure”, 2022-1-PL01-KA220-VET-000086326, proiect finanțat de Agenția Națională din Polonia a Programului Erasmus+, KA2 PARTNERSHIP IN VET. Am pregătit o informare despre activitățile din cadrul proiectului “Engineers of the Future – Smart, Skilled, Secure”. Pe parcursul celor douăsprezece luni ale proiectului, am avut douăsprezece întâlniri de proiect online, pe lângă întâlnirea de lansare a proiectului care a avut loc în mod hibrid la Sibiu, pe 1 octombrie 2022. În conformitate cu calendarul planificat, a fost elaborată o programă de pregătire în domeniul tehnologiilor moderne utilizate în cadrul Industriei 4.0 și a beneficiilor educației în noile profesii; această programă își propune să introducă și să ofere grupurilor țintă o înțelegere adecvată a cunoștințelor de specialitate pe teme precum securitatea cibernetică, Digital Twin, eficiență energetică și economie circulară în Industria 4.0, indiferent de experiența lor preexistentă în domeniu. Pe scurt, vă prezentăm mai jos activitățile și rezultatele obținute până acum (în prima jumătate a proiectului).
- Un sondaj despre nevoile actuale ale pieței internaționale a Industriei 4.0
- Programa a două cursuri – un curs introductiv și unul avansat – pe trei subiecte importante legate de Industria 4.0: securitatea cibernetică, Digital Twin, eficiență energetică și economie circulară
- Aproximativ zece prelegeri pe curs concentrate pe formarea deprinderilor teoretice și practice
- Două podcasturi și două cazuri practice de utilizare
- Postări pentru difuzare pe LinkedIn https://www.linkedin.com/company/smart-secure-networks/ (12 postări) și pe site-ul ULBS https://www.ulbsibiu.ro/news/engineers-of-the-future-smart-skilled-secure-project-kick-off-meeting-on-october-1-2022/ (4 postări)
- O lucrare științifică: Lasse Berntzen, Adrian Florea, The Role of Aggregators and Hubs in Collaborative Prosumer Networks. 24th IFIP / Socolnet Working Conference on Virtual Enterprises, Resilient and Responsible Collaborative Networks, PRO-VE 2023, Septembrie 2023, Valencia, Spania
- 13 întâlniri de proiect
- Site oficial al proiectului: https://www.erasmus-v.ssnetworks.eu/challenges
- Site ULBS http://digifof.omilab.ulbsibiu.ro/psm/content/efsss/info
Următoarea etapă va fi aplicarea testului de instruire pe baza materialului didactic realizat în colaborare cu organizațiile partenere. În urma analizei feedback-ului cursanților, vor fi evaluate materialele de instruire, potențialul de îmbunătățire și va fi elaborată versiunea finală a materialelor de studiu.