Rectorul ULBS, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu a semnat contractul de finanțare pentru extinderea și modernizarea Facultății de Inginerie



Valoarea întregului proiect este de peste 8 milioane de euro, din care 6,7 milioane euro reprezintă finanțare europeană nerambursabilă, iar 1,6 miloane contribuția din surse proprii a ULBS.

Proiectul ”LUCRĂRI DE EXTINDERE, REABILITARE, MODERNIZARE SI ECHIPARE LA FACULTATEA DE INGINERIE, CORP I, II SI III ULBS” este derulat în cadrul programului “Regiunea Centru” 2021 – 2027, prin Prioritatea 6: ”O Regiune Educată”, Acțiunea 6.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar și este coordonat de ADR Centru, în calitate de Autoritate de Management a PR Centru.

Investiția urmărește creșterea nivelului de adecvare a ofertei educaționale, în raport cu nevoile pieței muncii, pentru Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prin modernizarea infrastructurii și a bazei materiale didactice. Astfel, până în luna august 2027, suprafața utilă pentru studiu a acestei facultăți urmează să fie majorată cu peste 13% prin reconfigurarea etajelor 4 și 5 ale corpurilor II și III, în timp ce modernizarea spațiilor educaționale va viza investiția în echipamente și dotări didactice la nivelul tehnologiilor utilizate de către companiile care operează pe piața europeană și regională.

Iată că după aproape 50 de ani de la inființarea Facultății de Inginerie regândim prin această investiție majoră mediul de învățare, astfel încât să corespundă nevoilor actuale de studiu și cerințelor viitorului, mai ales pentru că vorbim despre o facultate puternic ancorată în procesul de schimbare tehnologică. Prin programele noastre, care stabilesc conexiuni de cercetare la nivel european, punem în legătură studenții și cadrele didactice din universitate cu omologii lor din spațiul academic internațional, așa încît era firesc să ne dorim să avem și aici, la ULBS, spații moderne, comparabile cu cele ale universităților europene de profil.
Mulțumim pe acestă cale întregului suport oferit de ADR Centru, în calitate de Autoritate de Management a PR Centru, în acest proiect în valoare totală de peste 8 milioane de euro. Împreună, prin finanțarea  nerambursabilă europeană, la care ULBS a adăugat 1,6 milioane euro din surse proprii, vom crea la Sibiu o infrastructură care va deveni cu siguranță un pol de atracție educațională pentru viitorii studenți, pentru partenerii noștri din mediul de afaceri și pentru comunitatea sibiană”, a spus rectorul ULBS, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, cu ocazia semnării contractului de finațare.

Noul contract semnat de rectorul ULBS vine la mai puțin de trei luni după ce Universitatea a inaugurat Ferma didactică a Facultății de ȘAIAPM din localitatea Rusciori, o investiție totală de 5, 5 milioane de euro, derulată tot prin ADR Centru, prin Programul Operațional Regional REGIO 2014-2020 și co-finanțat din fonduri proprii de ULBS, printr-o contribuție de 1,25 milioane de euro.


/

Detalii

Categorii:

Comunicat Rector Infrastructură Parteneriate

Domenii:

Inginerie

Persoană contact:

Relatii Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro