Start în Concursul ”Sibiul cercetătorilor - știință, tehnologie și cultură”



Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a început pregătirile pentru cea de-a cincea ediție a evenimentului Noaptea Cercetătorilor, proiect căruia anul trecut i-a fost decernat Premiul pentru cel mai bun proiect de tineret în cadrul Galei Tineretului Sibian și care în 2018 va avea loc pe data de 28 septembrie.

Noaptea Cercetătorilor este un proiect anual prin care Sibiul, alături de peste 300 de orașe din Europa, aduce cercetătorii mai aproape de publicul larg și contribuie la o mai bună cunoaștere a rezultatelor și impactului cercetării asupra comunității.

În fiecare an, evenimentele științifice și culturale care au loc la cele peste 100 de standuri ale facultăților sibiene participante la Noaptea Cercetătorilor sunt precedate de premierea echipelor câștigătoare ale Concursului ”Sibiul cercetătorilor – ştiinţă, tehnologie şi cultură”.

Concursul ”Sibiul cercetătorilor – știință, tehnologie și cultură” își propune sporirea interesului tinerei generaţii pentru domeniile ştiinţific şi tehnic, având ca tematică exemplificarea prin tehnici vizuale a modului în care rezultatele diverselor cercetări şi experimente pot avea efecte vizibile asupra dezvoltării şi prosperităţii oraşului Sibiu. Sunt încurajate creativitatea și inventivitatea tinerilor.

În 2018, concursul are trei secțiuni: “Sibiul cercetătorilor”, “Sibiul viitorului – concurs de eseuri” și “Sibiul viitorului – concurs de desene”. Competiția este deschisă tinerilor din toate categoriile de vârstă, de la școala primară până la cei în pragul absolvirii facultății, cu toții fiind invitați să formeze echipe împreună cu un cadru didactic și să își demonstreze pasiunea pentru știință și cercetare.

Premiile concursului sunt motivante, ȋncep de la 300 de lei și ajung până la 1200 lei, fondul acestora fiind de aproape 20.000 de lei.

Regulamentul concursului poate fi consultat prin accesarea site-ului http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html.


Start în Concursul ”Sibiul cercetătorilor – știință, tehnologie și cultură”