. . .

ULBS câștigă un nou grant HORIZON Europe în cadrul Alianței FORTHEM



Proiectul Rethinking Co-creation of Digital and Environmental Policy in Systems of Multilevel Governance (RECODE MLG) reprezintă una dintre colaborările de succes ale Alianței FORTHEM pe linie de cercetare. Inițiat în iunie 2023 de către Universitatea din Agder, (coordonatorul proiectului) și având Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu ca partener, proiectul este gestionat de către un consorțiu format din universități și autorități publice europene din Norvegia (University of Agder și Agder County Municipality), România (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), Germania (University of Heidelberg și Metropolitan Region Rhein-Neckar), Belgia (Catholic University of Louvain), Țările de Jos (University of Groningen), Italia (University of Trento) și Elveția (Université de Lausanne).

Valoarea totală a finanțării susținută prin mecanismul de finanțare Horizon Europe, HORIZON-CL2-2024-DEMOCRACY-01-02 (Multilevel governance in times of digital and climate transitions) este de 2,736,469.25 euro, dintre care 271,513 euro reprezintă finanțarea obținută de ULBS. Termenul de implementare este de 36 de luni.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a promova o tranziție echitabilă, incluzivă și democratică către un viitor digital și durabil, arătând modul în care această “tranziție dublă” (twin) poate fi guvernată în mod eficient în cadrul sistemului de guvernanță pe mai multe niveluri (MLG) al Uniunii Europene.

Proiectul investighează co-crearea ca proces care poate atinge cu precizie acest obiectiv, prin implicarea proactivă a mai multor actori – inclusiv a factorilor de decizie politică, a părților interesate, a cetățenilor și a voluntarilor – într-un efort de colaborare, pentru a identifica atât problemele, cât și soluțiile legate de tranziția dublă. RECODE MLG reunește experți de top în domeniul MLG, al politicilor de sustenabilitate, al digitalizării, al co-creației, al teoriei democratice și al inovației deliberative cu reprezentanți ai societății civile, cu părți interesate din industrie și cu factori de decizie politică. RECODE MLG evaluează structurile de guvernanță în trei situri critice ale tranziției duble, proiectează și implementează patru laboratoare de creație colaborativă pentru a avansa în domeniul tehnologiilor de ultimă oră și pentru a produce recomandări politice și un “set de instrumente practice” care să sprijine elaborarea de politici incluzive privind tranziția dublă în guvernanța pe mai multe niveluri.

 


ULBS câștigă un nou grant HORIZON Europe în cadrul Alianței FORTHEM

Detalii

Categorii:

Cercetare Forthem Performanta

Domenii:

Inginerie

Persoană contact:

Adrian Florea

Email contact:

adrian.florea@ulbsibiu.ro