. . .

ULBS câștigă un nou grant record HORIZON, în valoare de 2,5 milioane euro



ULBS a obținut un grant în valoare de 2,5 milioane de euro în cadrul competiției HORIZON ERA Chair, destinată atragerii de cercetători de excelență în universitățile din țările cu performanțe medii în cercetare, prin proiectul Fostering Excellence in Research on State-Church-Body Politics (FERBOPO). Din cele 158 de aplicații ERA Chair depuse în martie 2024, doar 38 de proiecte au fost propuse spre finanțare. Potrivit statisticilor recent publicate pe site-ul Comisiei Europene, rata de succes în cadrul acestei competiții a fost de 24%.
Acest program HORIZON urmărește ca prin proiectele finanțate să contribuie la creșterea și consolidarea performanțelor în cercetare-inovare în organizațiile care implementează aceste proiecte, precum și să conducă la reforme structurale în cercetare la nivel național. Pentru a facilita aceste schimbări instituționale și sistemice, programul ERA Chair presupune angajarea unui cercetător de renume în cadrul ULBS care să pună bazele unui nou grup de cercetare format din experți selectați la nivel internațional.

Proiectul Fostering Excellence in Research on State-Church-Body Politics (FERBOPO) obținut de conf. univ. dr. Ionela Vlase, în calitate de director de proiect, împreună cu ERA Chair Lavinia Stan, profesor la Universitatea St. Francis Xavier (Canada) și prof. univ. dr. Mihaela Herciu, în calitate de deputy manager, vizează formarea unui grup de cercetare în studiile de gen care să analizeze relația dintre Stat-Biserică și Politicile Corpului. Impactul societal al acestei cunoașteri este cu atât mai important cu cât inegalitățile de gen rămân în continuare frapante în țara noastră în comparație cu alte țări europene, potrivit Institutului European pentru Egalitatea de Gen. FERBOPO include pachete de lucru specifice legate de cercetarea acestor inegalități în diferite tipuri de organizații, dar și activități care vizează implementarea și actualizarea Planului de Egalitate de Gen adoptat de ULBS in decembrie 2021.

Persoana de contact: Ionela Vlase ionela.vlase@ulbsibiu.ro
Link:https://rea.ec.europa.eu/funding-and-grants/horizon-europe-widening-participation-and-spreading-excellence/era-chairs_en

 


ULBS câștigă un nou grant record HORIZON, în valoare de 2,5 milioane euro

Detalii

Categorii:

Cercetare

Domenii:

Științe sociale

Persoană contact:

Relații Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro