. . .

ULBS, prezentă în două noi clasamente internaționale



Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu se află și in acest an printre universitățile care au îndeplinit condițiile de acceptare în prestigiosul QS World University Rankings 2025, fiind printre cele 1503 universități incluse în clasament din cele 5663 de instituții de învățământ superior evaluate la nivel global de compania britanică Quacquarelli Symonds. ULBS este prezentă în acest ranking din anul 2022, iar în ediția 2025 se situează în intervalul 1401+, fiind una dintre cele 13 universități românești eligible pentru acest clasament. Cel mai ridicat scor obținut de ULBS  în acest an vizează indicatorii reputație academică  (academic reputation) și reputație de angajator (employer reputation), unde se plasează în intervalul  601+.

Mai multe informații despre acest studiu, aici.

Vești bune vin și din partea Study Abroad Aide ( www.studyabroadaide.com), o platformă complexă care conectează studenții cu mediul academic, oferind tinerilor aflați în căutarea unei variante de studii superioare, informații relevante despre universitățile din întreaga lume.

Platforma a elaborat recent studiul Best Value University Rankings in Europe 2024 prin care a evaluat 2525 de instituții de învățământ superior din 38 de state europene, stabilind un clasament al celor mai avantajoase universități de pe continent din perspectiva calității educaționale și a accesibilității costurilor.

Studiul  situează Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în primele 26% universități europene și pe locul 12 din 73 universități românești intrate în clasament.

Mai multe detalii despre acest studiu,aici. 


/

Detalii

Categorii:

Performanta Rankinguri

Persoană contact:

Relații Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro