Workshop în cadrul proiectului E-FOOD
O echipă a Facultății de Științe Agricole, Industria Alimentară și Protecția Mediului din cadrul ULBS a participat la un workshop al Universității de Tehnologii Alimentare din Plovdiv, Bulgaria, în perioada 23-26 octombrie 2024. Workshop-ul face parte din proiectul educațional internațional Erasmus „E-learning tools for Food technology and development education”, E-FOOD și a fost organizat în cadrul celei de-a 71-a Conferințe Științifice cu participare internațională „Știința, Ingineria și Tehnologia Alimentelor – 2024 (https://scienwork) .uft-plovdiv.bg/en/). Participanții au discutat cu acest prilej stadiul proiectului E-FOOD și au analizat materialele dezvoltate până în prezent, cum ar fi bazele de date educaționale și cursurile electronice dedicate studenților, pentru a-i asista pe aceștia în procesul de e-learning în domeniul tehnologiei alimentare și în dezvoltarea alimentelor noi. Scopul principal al elaborării acestor materiale este acela de a oferi cursuri cu conținut unificat studenților din universitățile partenere din cadrul proiectului, de a facilita mobilitatea studenților din alte universități, de a implementa politica de incluziune și de a reduce decalajul dintre diferitele sisteme educaționale din Europa. Până în prezent, în cadrul proiectului E-FOOD s-a format o echipă multidisciplinară de specialiști cu competențe în diverse domenii ale științei și tehnologiei alimentelor, cu experiență în crearea și lucrul pe platforme de formare online (cum ar fi cele realizate în timpul implementării proiectului KNOWinFOOD, finanțat tot prin programul Erasmus+). Echipa este formată din specialiști în alimentație de la: Universitatea de Tehnologii Alimentare (coordonată de prof. dr. ing. Georgi Kostov, manager de proiect); Université „Claude Bernard” Lyon, Franța (coordonator Pascal Dupeux); Universitatea din Zaragoza (coordonator Rafael Pagan); Universitatea din Debrecen (coordonator Endre Mathe); Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (coordonator Ion Mironescu).
Următorul pas în evoluția proiectului este dezvoltarea unor studii de caz pentru a stimula creativitatea și capacitatea studenților de a rezolva probleme și de a proiecta alimente noi. Astfel, vor avea loc trei training-uri online cu studenți de la licență și masterat în domeniul alimentar. Pentru a participa la traininguri, studenții vor parcurge etapele de selecție, care vor fi anunțate.
Mai multe informații pe site-ul proiectului: http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/
In the frame of the Erasmus international educational project „E-learning tools for Food technology and development education” E-FOOD, a team from ULBS, Faculty of Agricultural Sciences, Food Industry and Environmental Protection SAIAPM participated to a workshop at the University of Food Technologies from Plovdiv, Bulgaria in October 23-26, 2024. The workshop was organized as part of the 71st Scientific Conference with international participation „Food Science, Engineering and Technology – 2024 (https://scienwork.uft-plovdiv.bg/en/). During the workshop, the status of the E-FOOD project was discussed. The materials developed until now, as educational databases and e-courses for students to assist them in the e-learning process in the food technology field and the development of novel food, were analyzed. The main goal by developing these materials is to offer courses with unified content to students from partner universities within the project, and at a later stage to students from other universities to facilitate mobility, to implement the inclusion policy and to reduce the differences between different educational systems in Europe. Until now, in the frame of the E-FOOD project, a multidisciplinary team of specialists with competencies in various fields of food science and technology was formed; the team has experience in creating and working on online training platforms (as those realized during the implementation of the KNOWinFOOD project, funded by the Erasmus+ program, too). The team is formed by food specialists from: University of Food Technologies (coordinated by prof. Dr. Eng. Georgi Kostov, project manager); Université „Claude Bernard” Lyon, France (with Pascal Dupeux as coordinator); University of Zaragoza (having Rafael Pagan as coordinator); University of Debrecen (coordinated by Endre Mathe); Lucian Blaga University from Sibiu (with Ion Mironescu as coordinator).
Next step in the project evolution is to develop case studies to stimulate the students’ creativity and ability in problem solving and designing novel food products. Three online training sessions will be held with Bachelor and Master food students. To participate in the trainings, students will go through selection stages, which will be announced.
More information on the project website: http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/
Contact: Assoc. Prof. Dr. Eng. MIRONESCU Dan Ion, project coordinator at ULBS